Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на „Софарма имоти“

Потвърден е и проспект за допускане до търговия на акции на „Капман Дебтс Мениджмънт“ АД

КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на „Софарма имоти“

Снимка: Софарма имоти

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Софарма имоти“ АДСИЦ, съобщават от Комисията.

Емисията е в размер до 535 392 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5,60 лева всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Още по темата

Финансовият регулатор вписва посочената емисия акции в процес на емитиране в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Съветът на директорите на „Софарма имоти“ взе решение за увеличаване капитала на дружеството миналия месец. Увеличението ще се счита за успешно само ако бъдат записани и платени най-малко 267 696 акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5,60 лева всяка.

С отделно решение КФН потвърждава и проспект за опускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Капман Дебтс Мениджмънт“ АД. Емисията е в размер на 50 000 лева, разпределена в 50 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка една и представляващи регистрирания капитал на дружеството.

КФН вписва „Капман Дебтс Мениджмънт“ АД като публично дружество и издадената от него емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

С друго решение регулаторът издава  временна забрана за публикуване на предложение от „Турин имоти“ АДСИЦ за обратно изкупуване на всички акции на дружеството чрез „Елана Трейдинг“.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи до 5-месечно дъно